Mascarponés máktorta recept

Mascarponés máktorta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
13781

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a mascarponés máktorta rettentően finom ízvilággal bír a sajtkrém és mák kettősének köszönhetően.

4 személyre

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg darált mák
  • 6 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet só

A szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés

24 cm-es kapcsos tortaforma, amit kenjünk ki vajjal, és jól lisztezzünk be.

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a margarint is hozzáadagoljuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a felét, majd a mákot a liszttel, citromhéjjal, sütőporral, tejföllel beledolgozzuk. Ezután a fehérjehab másik felét is hozzádolgozzuk. Óvatosan keverjük össze, hogy minél több légbuborék keletkezzen a tésztában. Beletöltjük egy 24 cm-es tortaformába.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 30 percig süssük, 165 fokon. Tűpróbát érdemes használni. Ha kihűlt levesszük róla a karikát és 3 lapba vágjuk. Megkenjük a mascarponés krémmel, ami a leírtakból könnyen elkészíthető. A lapokat lenyomkodjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét. Az oldalára is hagyjunk egy kis krémet.


Mascarponés máktorta recepthez kapcsolódó receptek

Mascarponés máktorta

Mascarponés máktorta

Ez a mascarponés máktorta rettentően finom ízvilággal bír a sajtkrém és mák kettősének köszönhetően.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mascarponés máktorta recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. július 25.
Kedves Receptvarázs! Kérlek benneteket korrigáljátok a recept krém hozzávalóit,mert sajnos lemaradt valami oknál fogva.Nagyon köszönöm.Az előző hozzászólásnál leírtam,és köszönöm!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. július 25.
Kedves Marcsi!Eddig ezt észre sem vettem,de már írom is a hozzávalóit a krémnek:25 dkg krémsajt,1 csomag bourbon vaníliáscukor,5 dkg porcukor,1 dl tejszínhab,1 habfixáló,3 ek 20%-os tejföl.Ezeket összekeverjük,és megtöltjük vele a háromba vágott tésztát.
Marcsi - 2013. július 24.
Kedves Zsuzsi! Ma találtam rá a receptedre....nagyon tetszik a kép és eltudom képzelni ,hogy finom is ha elkészül. Viszont a szememet kinézem ,de nem látom a krém receptjét. Kérlek segíts! Köszi!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 15.
Köszönöm,és megtisztelve érzem magamat,igyekszem több ilyen hasonló finomságokat megosztani mindenkivel.
thumb
vajdamarta - 2013. február 14.
5* Most rögtön beleharapnék..., nagyon szeretem a mákos - tiramisu féle töltelékes sütit.
thumb
Receptvarázs - 2013. február 12.
Kedves Zsuzsi, köszönjük! Nagyon guszta a torta :)