Marrokói húsgombócos tagine recept

Marrokói húsgombócos tagine

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1766

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Marha, fahéj, spenót - mi sül ki ebből?

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A húsgombóchoz:

  • 60 dkg darált marhahús
  • 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál frissen aprított koriander
  • 1 db tojás
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 0.5 kiskanál Cayenne-bors
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 0.5 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 0.5 kiskanál bors
  • 0.5 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál őrölt gyömbér

A raguhoz:

  • 3 fej vöröshagyma
  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 rúd fahéj
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 5 dl húsalaplé
  • 3 dl darabos paradicsomszósz
  • 2 evőkanál aranymazsola
  • 2 db sárgarépa
  • 2 evőkanál frissen aprított koriander
  • 20 dkg bébispenót
  • bors

Elkészítés

A húsgombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd 4-5 cm-es golyókat formázunk belőle.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A raguhoz az apróra vágott hagymát forró olajon 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a fahéjat és a kurkumát, és további 2 percig pároljuk.

Ezután hozzáöntjük az alaplét és a paradicsomszószt, és hozzákeverjük a mazsolát. A ragut egy hőálló edényben a sütőbe tesszük, és hagyjuk felforrni.

A sütőből kivéve hozzáadjuk a csíkokra vágott répát és a húsgombócokat (úgy, hogy a ragu beborítsa azokat), majd megszórjuk a koriander ⅔-ával, és alufóliával lefedve 35-40 percig sütjük.

Az alufóliát levéve megszórjuk a spenóttal, és további 5 percig sütjük. Tálalás előtt eltávolítjuk a fahéjrudakat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kuszkusszal és a maradék korianderrel tálaljuk.


Marrokói húsgombócos tagine

Marrokói húsgombócos tagine

Marha, fahéj, spenót - mi sül ki ebből?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés