Marcipános bonbon recept

Marcipános bonbon
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
3374

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Érdemes kipróbálni ezt a marcipános bonbon receptet! Házilag bonbont készíteni nem is bonyolult.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 10 dkg finomra őrölt szeletelt mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1.5 ml víz
  • 0 pár csepp mandulaaroma

A bevonáshoz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 evőkanál tejszín (esetleg 6 evőkanál)

Elkészítés

A marcipánhoz a vízből és a porcukorból szirupot főzünk. Ezután hozzáadjuk a darált mandulát. Néhány csepp színtelen mandulaaromával izesítjük, és maszát gyúrunk belőle.

Szilikonos bonbon formába tesszük a masszát, és másnap bevonjuk csokival.

A csokibevonat elkészítése: vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és hozzáadunk 5-6 ek tejszínt.

Ha nincs bonbonformánk, akkor diónyi mennyiségű golyókat formálunk és mindegyiket megmártjuk csokoládéban.


Marcipános bonbon recepthez kapcsolódó receptek

Marcipános bonbon

Marcipános bonbon

Érdemes kipróbálni ezt a marcipános bonbon receptet! Házilag bonbont készíteni nem is bonyolult.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés