Mandulás lapocskák (Tuiles aux amandes) recept

Mandulás lapocskák (Tuiles aux amandes)
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
985

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ripsz-ropsz - így készül, így fogy!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db tojásfehérje
  • 7.5 dkg vaníliás cukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 5 dkg olvasztott Rama
  • 1 csipet só
  • 7.5 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • kevés olaj
  • 6 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hozzávalókat a mandula és az olaj kivételével összedolgozzuk, majd a masszából evőkanálnyi adagokat teszünk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

A még meleg tésztát olajjal vékonyan megkent sodrófára vagy más, henger alakú tárgyra hajtogatjuk, és belenyomkodjuk a szeletelt mandulát. Ha megszilárdult, jól záródó dobozba tesszük, hogy ropogós maradjon.


Mandulás lapocskák (Tuiles aux amandes) recepthez kapcsolódó receptek

Mandulás lapocskák (Tuiles aux amandes)

Mandulás lapocskák (Tuiles aux amandes)

Ripsz-ropsz - így készül, így fogy!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Mandulás lapocskák (Tuiles aux amandes) recepthez

inti - 2012. szeptember 11.
Tegnap belenéztem a műsorba és épp ezt készítették,de a végén a hölgy mintha darált manduláról beszélt volna...pontosítanátok a receptet?...a 7.5 dkg az tényleg van cukor vagy darált mandula????köszi