Málnakrémes macaron recept

Málnakrémes macaron
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3377

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 14 darabhoz:

  • 22.5 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 0.5 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.25 kiskanál só
  • 5 dkg cukor
  • 1 kiskanál reszelt citromhéj
  • 4 evőkanál málnalekvár
  • 12 dkg mascarpone

Elkészítés

A mandulalisztet összekeverjük a porcukorral. A tojásfehérjét összedolgozzuk a vaníliával és a sóval, majd keverőgéppel habosra keverjük (még ne verjük habbá!).

Evőkanálnyi adagokban fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, nem túl kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a mandulalisztes keveréket és a citromhéjat.

A masszát habzsákba töltjük, 1 cm-es csövön keresztül 3 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 30 percig állni hagyjuk.

A macaronokat 160 °C-ra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük, majd egy rácsra tesszük hűlni.

A málnalekvárt összekeverjük a mascarponéval, majd kettesével összeragasztjuk vele a macaronokat.


Málnakrémes macaron recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés