Maki sushi recept

Maki sushi
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1052

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Unokám kedvence, neki készítettem.

4 személyre

  • 4 db norilap
  • 25 dkg sushirizs
  • wasabi paszta
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 dl víz
  • szójaszósz a diphez
  • chiliszósz
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db kigyóuborka
  • 1 db pritaminpaprika
  • 1 db avokádó
  • 5 dkg füstölt lazacfilé
  • 8 dkg füstölt főtt pisztrángfilé
  • 1 db bambuszgyékény a tekeréshez
  • szeletelt gyömbér

Elkészítés

A sushirizst főzzük forrásban lévő vízben 15 percig, vagy míg meg nem fő. Előtte jól mossuk meg. A rizst szűrjük le. A vizet a rizsecettel és cukorral, sóval tegyük fel a tűzhelyre, és főzzük sűrű sziruppá. Ha kihűlt öntözzük meg vele a rizst, és keverjük össze. Helyezzünk egy norilapot a fényes oldalával lefelé a kisimított bambuszgyékényre. Nedves kézzel tegyük a nori lapra a főtt sushi rizs kb 1/4-ét és egyengessük el a felületén azonos vastagságúra. A norilap felső részén egy kb. 2 cm hosszú sávot hagyjunk szabadon. A rizs közepén alakítsunk ki egy kisebb hosszúkás mélyedést, és vékonyan kenjük be az ujjunkkal wasabi pasztával. Megtöltjük vékony uborkacsíkokkal, füstölt lazaccal, vagy füstölt pisztránggal, avokádóval, vékony csíkokra vágott póréval, és paprikával. Kinek-kinek ízlése szerint. Ha lehet háromféle dolgot párosítsunk csak, hogy jól mutassanak a közepén, és ne legyen túl sok a töltelék. A bambuszgyékényt elől kissé emeljük fel, és a sushit óvatosan tekerjük fel úgy, hogy a rizst teljesen fedje a norilap. A norilap szabad végét kicsit nedvesítsük be és tekerjük végig a sushit szorosan. A sushitekercset nyomjuk össze, majd egy éles késsel vágjuk 6 darabra. A többi norilappal is így járunk el.

A dip készítése: A gyömbért hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre, kis tálkába keverjünk hozzá ízlés szerinti mennyiségű szójaszószt, majd egy másik tálkába chiliszószt, és rizsecetet, kevés mézet keverjünk össze. Ebbe mártogassuk a sushit.


Maki sushi recepthez kapcsolódó receptek

Maki sushi

Maki sushi

Unokám kedvence, neki készítettem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés