Lyoni tarjaszelet recept

Lyoni tarjaszelet
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
680

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy klasszikusnak is nevezhető ételt készítettem, igaz tarjából, és nem sertés bordából.

4 személyre

  • 1 kg sertés tarja szeletelve csont nélkül
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 fej vöröshagyma
  • 0.5 liter tej
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl száraz fehérbor
  • liszt
  • só és bors

Elkészítés

A húsokat még előző este kiklopfoljuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk - lehetőség szerint egy estére, vagy egy napra hűtőbe téve.

Másnap a hússzeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékonyan mustárral bekenjük és lisztezzük mindegyiket. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, majd a belisztezett hússzeleteket aranybarnára sütjük. Amint elkészülnek a húsok, a serpenyőben a visszamaradt szaftos zsiradékban egy kevés mustárt adunk, majd mindezt felöntjük fehérborral, és a húsokat fedő alatt puhára pároljuk.

Egy másik serpenyőben a lisztben megforgatott hagyma karikákat ropogós, aranybarnára sütjük, de arra törekedjünk, hogy egyszerre ne sok hagyma legyen az olajban, mert ellenkező esetben inkább főni fog, és nem sülni.

A konyhában közben felkockázott burgonyákat megfőzzük, majd folyékony vajjal meglocsoljuk, és vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Tálaláskor a tányérba halmozunk egy adag petrezselymes burgonyát, majd érkezik egy vagy két szelet hús, majd egy halom ropogós, sült hagyma. kellő mennyiségű hagyma legyen, mert gyorsan elfogy annyira finom.


Lyoni tarjaszelet recepthez kapcsolódó receptek

Lyoni tarjaszelet

Lyoni tarjaszelet

Egy klasszikusnak is nevezhető ételt készítettem, igaz tarjából, és nem sertés bordából.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés