Lecsós hajdina recept

Lecsós hajdina
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
molnarbela55

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1646

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Néha nem árt megkóstolni őseink ételeit is, például a lecsós hajdinát.

4 személyre

  • 250 g hajdina,
  • 1 db érett kápia paprika,
  • 1 db fehér paprika,
  • 1 db zöld Californiai paprika,
  • 1 db lila hagyma,
  • 1 db vöröshagyma,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • 3 db közepes paradicsom,
  • napraforgó olaj,
  • őrölt bors,
  • só,
  • morzsolt majoranna

Elkészítés

A hajdinát forró vízben 2x átöblítjük, majd leszűrjük, hogy elvegyük a jellegzetes ízét, majd egy kis olajon megdinszteljük. Ezután vizet, majorannát és sót hozzáadva puhára főzzük. A hagymákat megtisztítjuk és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat. Egy serpenyőben kevés olajon a paprikákkal kezdve, majd a hagymával folytatva és végül a paradicsomot beletéve enyhén megdinszteljük.

Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva és ezekre halmozzuk fel a lecsót.


Lecsós hajdina recepthez kapcsolódó receptek

Lecsós hajdina

Lecsós hajdina

Néha nem árt megkóstolni őseink ételeit is, például a lecsós hajdinát.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés