Lecsós csirkemell tarhonyával recept

Lecsós csirkemell tarhonyával
4 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
13495

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Én ugyan a nagyszemű, kézzzel készített tarhonyát részesítem előnyben, de természetesen a gépi tarhonyával is ugyanolyan finom. Ki hogyan szereti.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé
  • őrölt fehérbors
  • 2 ek olaj
  • 3 db paprika (sárga)
  • 2 szem paradicsom
  • 10 dkg füstölt kolbász (jó minőségű, és lehet csipős is, ha gyerek nem eszik belőle)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kézi tarhonya
  • 0 csipetnyi őrölt pirospaprika
  • 1 mokkáskanálnyi delikát ételízesítő
  • vágott zöldpetrezselyem
  • 0 kevés cukor (cukorbetegek édesítőt használjanak)

Elkészítés

A megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, beborsozzuk, majd kis időre félretesszük állni. A megtisztított vöröshagymából az egyiket felszeleteljük apró kockákra, a másikat pedig egészben hagyjuk és félretesszük.

A felhevített olajon elősütjük a csirkemelleket mindkét oldalukon, majd tányérra szedjük. A visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát.

A paprikát és a paradicsomot megmossuk. A paprikát felcsíkozzuk és a párolt hagymára tesszük, majd kissé megsózzuk. A paradicsomnak lehúzzuk a héját (forró vízbe mártjuk, majd hideg víz alá tartjuk), felkockázzuk és a paprikára tesszük. Delikáttal ízesítjük. Rövid ideig együtt pároljuk, majd rákerül a felkarikázott kolbász és visszateszük az elősütött csirkemelleket. Fedő alatt puhára pároljuk.

Közben a tarhonyát is elkészítjük. Kevés olajon megfuttatjuk az egészben hagyott vöröshagymát, hozzátesszük a tarhonyát és együtt pirítjuk, míg szép piros színt nem kap. Ekkor felöntjük forró vízzel, hogy jól ellepje, rászórjuk a delikátot, a petrezselyem zöldet, a sót és egy csipet őrölt pirospaprikát, majd fedő alatt, lassú tűzön addig pároljuk, míg a tarhonyaszemek meg nem puhulnak. Amennyiben szükséges, pótoljuk a forró vizet rajta. Ezzel a finom tarhonyával tálaljuk a lecsós csirkemellet.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Lecsós csirkemell tarhonyával recepthez kapcsolódó receptek

Lecsós csirkemell tarhonyával

Lecsós csirkemell tarhonyával

Én ugyan a nagyszemű, kézzzel készített tarhonyát részesítem előnyben, de természetesen a gépi tarhonyával is ugyanolyan finom. Ki hogyan szereti.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Lecsós csirkemell tarhonyával recepthez

thumb
Receptvarázs - 2012. július 27.
Kedves Ibi! Igazán nincs mit, szívesen segítünk :)
thumb
ibi1950 - 2012. július 26.
T. Szerkesztők! Köszönöm a kiegészítést, nagyon rendesek vagytok. Hiába, a rohanásnak ez az eredménye, valami biztos kimarad. Üdv.: ibi1950
thumb
Receptvarázs - 2012. július 18.
Kiegészítjük ezzel is a receptedet. :)
thumb
ibi1950 - 2012. július 17.
Most látom, hogy a receptből kimaradt, hogy a paradicsom savanykás ízét egy kevéke kis cukorral ellensúlyozzuk. Cukorbetegek az édesítőjüket használják.