Lecsós csirkemell tarhonyával recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Én ugyan a nagyszemű, kézzzel készített tarhonyát részesítem előnyben, de természetesen a gépi tarhonyával is ugyanolyan finom. Ki hogyan szereti.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 1 db csirkemellfilé
- só
- őrölt fehérbors
- 2 ek olaj
- 3 db paprika (sárga)
- 2 szem paradicsom
- 10 dkg füstölt kolbász (jó minőségű, és lehet csipős is, ha gyerek nem eszik belőle)
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg kézi tarhonya
- 0 csipetnyi őrölt pirospaprika
- 1 mokkáskanálnyi delikát ételízesítő
- vágott zöldpetrezselyem
- 0 kevés cukor (cukorbetegek édesítőt használjanak)
Elkészítés
A megmosott csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, beborsozzuk, majd kis időre félretesszük állni. A megtisztított vöröshagymából az egyiket felszeleteljük apró kockákra, a másikat pedig egészben hagyjuk és félretesszük.
A felhevített olajon elősütjük a csirkemelleket mindkét oldalukon, majd tányérra szedjük. A visszamaradt olajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát.
A paprikát és a paradicsomot megmossuk. A paprikát felcsíkozzuk és a párolt hagymára tesszük, majd kissé megsózzuk. A paradicsomnak lehúzzuk a héját (forró vízbe mártjuk, majd hideg víz alá tartjuk), felkockázzuk és a paprikára tesszük. Delikáttal ízesítjük. Rövid ideig együtt pároljuk, majd rákerül a felkarikázott kolbász és visszateszük az elősütött csirkemelleket. Fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a tarhonyát is elkészítjük. Kevés olajon megfuttatjuk az egészben hagyott vöröshagymát, hozzátesszük a tarhonyát és együtt pirítjuk, míg szép piros színt nem kap. Ekkor felöntjük forró vízzel, hogy jól ellepje, rászórjuk a delikátot, a petrezselyem zöldet, a sót és egy csipet őrölt pirospaprikát, majd fedő alatt, lassú tűzön addig pároljuk, míg a tarhonyaszemek meg nem puhulnak. Amennyiben szükséges, pótoljuk a forró vizet rajta. Ezzel a finom tarhonyával tálaljuk a lecsós csirkemellet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!