Lecsó virslivel és bulgurral recept

Lecsó virslivel és bulgurral
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptműves

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1500

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A lecsó az az étel, amely igazán konzerválja a nyár ízeit, lédús, édes paradicsom, roppanó paprika együtt. Amikor csak tehetem az augusztus végi programok közé beillesztem a lecsó eltevését, így télen is bármikor elővarázsolhatom a nyarat, ha csak egy ebéd kedvéért is. Szinte mindig készítek köretet a lecsóhoz, a két nagy kedvenc a bulgur és a kuszkusz, most bulgur készült...

Elkészítés

1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt.

2. Kevés olajon, tört borssal pároljuk üvegesre a hagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és az ízét), majd tegyük rá a paradicsomot és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt.

3. Tegyük fel a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona.

4. Ha a paradicsom kieresztette a levét tegyük bele a paprikát és főzzük, amíg megpuhul.

5. Karikázzuk fel a virslit és ha a paprika megpuhult, tegyük a lecsóhoz, forraljuk össze.


Lecsó virslivel és bulgurral recepthez kapcsolódó receptek

Lecsó virslivel és bulgurral

Lecsó virslivel és bulgurral

A lecsó az az étel, amely igazán konzerválja a nyár ízeit, lédús, édes paradicsom, roppanó paprika együtt. Amikor csak tehetem az augusztus végi programok közé beillesztem a lecsó eltevését, így télen is bármikor elővarázsolhatom a nyarat,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Lecsó virslivel és bulgurral recepthez

thumb
Receptvarázs - 2014. augusztus 18.
Kedves Receptműves, lemaradtak a hozzávalók, meg tudnád nekünk írni? üdvözlettel, a receptvarázs csapata