Lazac édesköményes-citromos rizottóval recept

Lazac édesköményes-citromos rizottóval
1 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2198

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lazac édesköményes-citromos rizottóval recept

4 személyre

  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj + a halra
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db édeskömény
  • 30 dkg rizottórizs
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1.2 dl fehérbor
  • 1.5 liter halalaplé
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 2 evőkanál frissen aprított kapor
  • 6 dkg reszelt parmezán
  • 40 dkg lazacfilé

Elkészítés

A vajat az olajjal együtt felforrósítjuk, és az apróra vágott hagymát és édesköményt puhára pároljuk benne.

Hozzáadjuk a rizst és az összezúzott fokhagymát, és jól összeforgatjuk, hogy a rizsen bevonat képződjön.

Hozzáadjuk a bort, 1-2 perc alatt elpárologtatjuk, majd hozzáadunk egy merőkanál alaplét, és azt is hagyjuk elfőni. Ezt addig ismételjük, míg a rizs fogkeményre nem fő.

Ekkor hozzákeverjük a citromhéjat, a kaprot és a parmezánt.

Az olajjal vékonyan megkent lazacokat bőrös oldalukkal lefelé forró serpenyőben 3-4 perc alatt ropogósra sütjük, majd megfordítjuk, és további 2-3 perc alatt ízlés szerint átsütjük. A rizottó tetejére helyezve tálaljuk.


Lazac édesköményes-citromos rizottóval recepthez kapcsolódó receptek

Lazac édesköményes-citromos rizottóval

Lazac édesköményes-citromos rizottóval

Lazac édesköményes-citromos rizottóval recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés