Különleges almás pite öt fűszerrel recept

Különleges almás pite öt fűszerrel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
7195

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Öt fűszer, sok alma, nagy siker!

8 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 2 evőkanál + fél kiskanál cukor
  • 0.75 kiskanál só
  • 8 dkg hideg rama
  • 2 evőkanál tejszín

A töltelékhez:

  • 2 kg alma
  • 2 evőkanál citromlé
  • 20 dkg barna cukor
  • 8 dkg rama
  • 2 evőkanál liszt
  • 1.25 kiskanál kínai ötfűszer-keverék

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a cukorral és a sóval, majd elmorzsoljuk a kis kockákra vágott Ramával. Annyi jeges vizet adunk hozzá, hogy morzsalékos állagú tésztát kapjunk, majd két részre osztjuk (az egyik fele kissé nagyobb legyen), kilapítjuk, és műanyag fóliában legalább 1 órán át pihentetjük.

A töltelékhez a meghámozott és apró kockára vágott almát megforgatjuk a citromlében, majd a barna cukorral együtt a megolvasztott Ramához adjuk, és 15 perc alatt puhára főzzük. Ezután szűrőkanállal egy tálba szedjük.

A visszamaradt cukros lét 15 perc alatt besűrítjük, az almára öntjük, majd ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a lisztet és az ötfűszer-keveréket.

A sütőt előmelegítjük 190 ºC-ra. A nagyobbik tésztát kb. 25 cm átmérőjű koronggá nyújtjuk, kibélelünk vele egy 21 cm-es piteformát, és beleöntjük az almát.

A tészta másik felét 23 cm átmérőjűre nyújtjuk, befedjük vele a pitét, és a széleket összecsippentjük.

A pite közepébe kis rést vágunk (hogy a gőz távozni tudjon), majd megkenjük tejszínnel és megszórjuk ½ kiskanál cukorral. A formát egy tepsibe tesszük, és a sütő alsó harmadában található sütőrácsra helyezzük. Kb. 1 óra alatt aranybarnára sütjük. Rácson kihűtjük, és szobahőmérsékleten tálaljuk.


Különleges almás pite öt fűszerrel recepthez kapcsolódó receptek

Különleges almás pite öt fűszerrel

Különleges almás pite öt fűszerrel

Öt fűszer, sok alma, nagy siker!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés