Körtés sertésszelet - sült tepsis hús recept

Körtés sertésszelet - sült tepsis hús
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
4143

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyű, egészséges ebéd hétvégére.

2 személyre

  • 3 db közepes körte (Bosch Chobak hozzá a legjobb, mert mindig kapható)
  • 50 dkg sertés rövidkaraj (6 szelet)
  • 1 evőkanál négyszínű bors (őrölt)
  • 1 evőkanál rózsabors (díszítéshez)
  • 18 db szegfűszeg
  • 2 dl tejszín
  • 1 kávéskanál só
  • 10 dkg vaj

Elkészítés

A húsokat kissé kiveregetem, majd sózom, és a négybors fűszerkeverékkel megszórom. Hagyom állni 1 órát. Eközben a körtéket meghámozom, félbe vágom, eltávolítom a magházat, a vajon üvegesre párolom.

A körték kemények, és annak is kell lenniük. A körtéket ezután kiveszem a vajból, és megtűzködöm mindegyiket 3 db szegfűszeggel. A húsok mindkét oldalát a maradék vajon hirtelen átsütöm, majd tepsibe helyezem őket, és a tűzdelt körtékből egyet-egyet ráültetek a húsokra.

Ráöntöm a vajat, amiben a hús sült, a sütőbe teszem fóliával letakarva 40 percre 160 fokon. Kevés vizet önthetünk még rá, ha nagyon elfőné a levét. Ha a hús megpuhult tejszínnel dúsítjuk a szaftját, és párolt rizzsel tálaljuk. Megszórjuk rózsaborssal.


Körtés sertésszelet - sült tepsis hús recepthez kapcsolódó receptek

Körtés sertésszelet - sült tepsis hús

Körtés sertésszelet - sült tepsis hús

Könnyű, egészséges ebéd hétvégére.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés