Kávétorta recept

Kávétorta
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4666

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a -régi szép időkben- a valódi babkávé drága volt, ez a torta csak ünnepnapokon került az asztalra.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A kevert tésztához:

  • 0.5 rúd vanília
  • 1 db tojássárgája
  • 12 dkg liszt
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 12 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 6 dl tej
  • 1 csomag csokoládépuding-por
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg fondant
  • 4 evőkanál feketekávé
  • 5 dkg mandulapehely
  • 2 evőkanál őrölt babkávé
  • 4 lap zselatin

Elkészítés

Kaparjuk ki a vaníliarúd belét. A tojásokat, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliát keverjük krémmé. A lisztet és a kukoricakeményítőt adjuk kanalanként a tojáshoz, és keverjük bele az olvasztott vajat is.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos sütőformát. Töltsük bele a tésztát. Süssük 30 percig. Ha kihűlt, vágjuk vízszintesen háromfelé.

A krémhez forraljuk fel a tejet és az őrölt kávét, shagyjuk egy óra hosszat állni. Szűrjük le és forraljuk fel. Keverjük hozzá a pudingport és a cukrot, majd tegyük bele a beáztatott zselatint.

Állítsuk össze a tortát, vagyis töltsük meg 2 réteg krémmel. Olvasszuk fel vízfürdőben a fondant-t. 2 evőkanállal tegyünk félre, a többit keverjük össze 4 evőkanál forró feketekávéval, és kenjük a tortára. Amikor a bevonat megszilárdult, díszítsük fehér fondant- rajzolattal és mandulapehellyel. Fondant helyett használhatunk cukormázt is.

Tipp:

Felső/alsó láng: 190 °C
Gáz: 3. fokozat


Kávétorta

Kávétorta

Mivel a -régi szép időkben- a valódi babkávé drága volt, ez a torta csak ünnepnapokon került az asztalra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés