Karamell bonbon recept

Karamell bonbon
4 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
5234

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A bonbon bármivel megtölthető, akár kókusszal vagy mogyoróval is, de jön a nyár, és olyankor meggyel is tökéletes.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A karamellhez

  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 0.5 tubus sűrített tej

A bonbonhoz

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 0.3 dl tejszín

Elkészítés

Először a csokoládémasszát készítjük el. Vízgőz felett felolvasztunk fél tábla étcsokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, majd a bonbonkészítő formába öntjük a csokoládémasszát, egy kicsit eligazítjuk, majd hütőbe tesszük dermedni.

A karamell elkészítése: a cukrot felolvasztjuk, nem kell kevergetni, csak hagyjuk megolvadni. Amikor ez megtörtént, akkor tesszük hozzá a vajat, végül pedig a sűrített tejet. Kivesszük a hűtőből a bonbonokat, rájuk tesszük a karamellt, majd ismét hütőbe tesszük őket.

Kb. 1 óra múlva kivesszük a hűtőből. Elkészítjük a másik fél tábla csokoládét a fent leírtak szerint, majd bevonjuk a bonbonokat.

Ezzel el is készült a karamell bonbon. Már csak a hűtőben kell dermeszteni, majd a végén kiszedjük a bonbonokat a formából.

A bonbonokat mindig hűtőben tároljuk!


Karamell bonbon recepthez kapcsolódó receptek

Karamell bonbon

Karamell bonbon

A bonbon bármivel megtölthető, akár kókusszal vagy mogyoróval is, de jön a nyár, és olyankor meggyel is tökéletes.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés