Kapormártás friss kaporból recept

Kapormártás friss kaporból
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
52606

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


olyankor szoktam készíteni, amikor előző nap húslevest főztem, és maradt a levesből és a levesben főtt húsból is.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 csokor friss, gyenge kapor
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 0.5 l húsleves
  • 1 karika citrom
  • 2 evőkanál kókuszolaj vagy étolaj
  • annyi liszt, amennyit az olaj felvesz
  • 1 pohár 12%-os tejföl
  • esetleg tejszín
  • pici cukor
  • citromlé

Elkészítés

Az olajat felhevítjük, kezdettől fogva sütjük benne a megtisztított vöröshagymát, majd rászórjuk a lisztet, és világos rántást készítünk. Vigyázzunk, hogy se a rántás ne legyen barna, se a hagyma ne égjen meg! A tűzről levéve beleforgatjuk a megmosott és apróra vágott kaporlevelek háromnegyedét. A tűzre visszatéve felöntjük a húslevessel, jól kiforraljuk, és közben beletesszük a citromkarikát. Kevés ideig együtt főzzük, majd hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tejfölt, majd citromlével és kevés cukorral pikánsra ízesítjük. Amennyiben szükséges, a tejföl hozzáadásakor ételsűrítővel sűríthetjük. A levesben főtt hús mennyei kiegészítője. Jó étvágyat kívánok!


Kapormártás friss kaporból recepthez kapcsolódó receptek

Kapormártás friss kaporból

Kapormártás friss kaporból

olyankor szoktam készíteni, amikor előző nap húslevest főztem, és maradt a levesből és a levesben főtt húsból is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kapormártás friss kaporból recepthez

Vira - 2014. március 21.
Tavasszal nálunk is sok fogy. Gratulálok! Vira