Kakaós medvetalp recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Ez olyan igazi délutáni süti, amit egy csésze gőzölgő kávéhoz vagy egy bögre habos kakaóhoz a legjobb fogyasztani.
- 10 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- 10 dkg margarin
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük. A formákat vékonyan kikenjük margarinnal.
Először a lisztet keverjük el a sütőporral, kakaóporral. Egy másik tálban a tojásokat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vajat. Végül beleforgatjuk a kakaós lisztet.
A masszát az előkészített formákba kanalazzuk, de nem töltjük meg teljesen. 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12-13 perc alatt megsütjük. Érdemes tűpróbát végezni.
A sütit a formából még melegen kivesszük. Ha nehezen menne, akkor a forma másik oldalát egy picit megütögetjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Az 5 személyre számolt adagból kb. 14 darab jön ki.