Kakaós kalácsvirág recept

Kakaós kalácsvirág
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3348

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a mutatós és finom kakaós kalácsvirágot szeretettel ajánlom figyelmetekbe! Reggelire vagy vacsorára egy pohár friss tej mellé fenomenális. Nálunk nagy sikere volt.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg olvasztott margarin
  • 1 darab tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 1 csomag instant élesztőpor
  • 1 csipet só

A kakaós töltelékhez:

  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin

Elkészítés

1. Csipet cukorral a 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

2. A lisztbe bele tesszük a tojást, a csipet sót, az olvasztott margarint, a cukrot és a maradék langyos tejet. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük, míg a duplájára nem nő.

3. Közben elkészítjük a kakaós tölteléket: A margarint kivételével a töltelék hozzávalóit jól összekeverjük.

4. Ha a tészta már megkelt egy lisztezett, sík felületen átgyúrjuk, majd elfelezzük. Először az egyik cipót kör alakúra kinyújtjuk (Én úgy csináltam, hogy szép kör alakút kapjak, egy nagy lapos tányért helyeztem rá és körbe "vágtam") /Tányér átmérője: 28 cm/. Ezt a kör alakú tésztát ráhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a tetejét megkenjük az olvasztott margarinnal és jó vastagon megszórjuk a cukros kakaóval.

5. A második cipót is kör alakúra kinyújtjuk és tányér segítségével szép kör alakúvá "vágjuk". Ezt pedig ráhelyezzük a cukros kakaós tésztára.

6. A kör közepére egy kis poharat rányomunk és 16 egyenlő részre felvágjuk a tésztát, de csak addig míg a pohár szélét el nem érjük.

7. Ezután két kezünkkel megfogunk egy más melletti cikkelyt és a jobb oldalit jobbra, a bal oldalit pedig balra tekerjük (kétszer tekerünk). A végénél a tésztát kissé összecsipkedjük. Ezt minden cikkellyel megcsináljuk kettesével (Így 8 párunk lesz).

8. A tetejét tejjel lekenjük és előmelegített sütőben 160 fokon kb. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.


Kakaós kalácsvirág recepthez kapcsolódó receptek

Kakaós kalácsvirág

Kakaós kalácsvirág

Ezt a mutatós és finom kakaós kalácsvirágot szeretettel ajánlom figyelmetekbe! Reggelire vagy vacsorára egy pohár friss tej mellé fenomenális. Nálunk nagy sikere volt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Kakaós kalácsvirág recepthez

thumb
vajdamarta - 2016. március 06.
5
thumb
vajdamarta - 2016. március 06.
Tünde, ez valami gyönyörűűűűűűűű!