Ízes piskóta recept

Ízes piskóta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
9847

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az ízes piskóta régi bevált receptem, amit már sokszor elkészítettem. A lekvárt is magam főzöm be, saját termésű barackból.

4 személyre

  • 6 db tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál víz
  • sütőpor
  • sárgabarackíz házkikészítésű
  • papír a sütéshez

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral habüstben robotgéppel, pici sóval keményre felverjük, majd félretesszük és a sárgáját a maradék cukorral és 1 evőkanál vízzel, habosra keverjük.

A lisztet leszitáljuk, majd a kétféle tojáshabot összekeverjük óvatosan, a lisztet is hozzávegyítjük, amibe előzőleg a sütőport is belekeverjük. Egy barna csomagolópapírt vágunk ki a sütőtepsibe és ráöntjük a masszát, majd kenőkéssel egyenletesen elkenjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosra sütjük. A papírt melegen lehúzzuk róla, majd megfordítjuk és visszafele feltekerjük a piskótát. Ha kissé kihűlt, kitekerjük, majd baracklekvárral megkenjük és megint feltekerjük. Vaníliás cukorral megszórjuk és ferdén szelve kínáljuk. Frissen a legfinomabb, de úgyis elfogy időben.


Ízes piskóta recepthez kapcsolódó receptek

Ízes piskóta

Ízes piskóta

Ez az ízes piskóta régi bevált receptem, amit már sokszor elkészítettem. A lekvárt is magam főzöm be, saját termésű barackból.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Ízes piskóta recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. március 24.
Ajánlatos azonban kedves Ilus,csak egy adagot készíteni,hogy ne essen össze a msszánk.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. március 24.
Nagyon örülök kedves Ilus!Az én receptjeim nyugodtan merem állítani jó, és beváltak,bátran kilehet próbálni.Mivel sütőiparnál dolgoztam 12 évig,sok praktikát is kitanultam,ezért bátran ajánlom.
Ilus - 2013. március 23.
Sokat sütök, de ez a recept kiváló mert nem törik szét amikor feltekerjük, ha dupláját sütjük akkor mindenből a kétszerese kell!