Húsos spagetti sajtosan, sütve recept

Húsos spagetti sajtosan, sütve
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
952

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű húsos spagettinek készült. Közben gondoltam egyet, kerámia tepsibe pakoltam és sok sajttal megsütöttem. Nagyon finom lett. Egészen más ízű, mint a hagyományos módon készült változat. Ha kihűl, akkor szépen lehet kockára vágni.

6 személyre

  • 30 dkg spagetti tészta
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál kávéskanál őrölt bors
  • 1 borsónyi házi fokhagymakrém
  • 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom
  • 1 nagy csipet őrölt oregánó
  • 1 nagy csipet cukor
  • 2.5 dl sűrű paradicsomlé
  • 25 dkg trappista sajt

Elkészítés

A tésztát rövidebb szálakra törjük. Sós, bő vízben puhára főzzük. Átöblítjük és hagyjuk lecsepegni.

A húst egy evőkanálnyi olajon fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük a fűszerekkel és kevés vízzel felöntve, fedő alatt puhára főzzük.

Ha már puha a hús és elfőtte a levét, akkor hozzáadjuk a paradicsomlevet és jó sűrűre főzzük.

A sütőt előmelegítjük.

A tésztát összekeverjük a paradicsomos hússal, belereszelünk kb. 20 dkg sajtot és jól összeforgatjuk.

Itt érdemes még megkóstolni, és ha szükséges, egy kevés sóval ízesíteni.

Egy magasabb falú, nagyobb kerámia tálba simítjuk. A maradék sajtot a tetejére reszeljük. 180 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük.


Húsos spagetti sajtosan, sütve recepthez kapcsolódó receptek

Húsos spagetti sajtosan, sütve

Húsos spagetti sajtosan, sütve

Egyszerű húsos spagettinek készült. Közben gondoltam egyet, kerámia tepsibe pakoltam és sok sajttal megsütöttem. Nagyon finom lett. Egészen más ízű, mint a hagyományos módon készült változat. Ha kihűl, akkor szépen lehet kockára vágni.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés