Húsgombócleves recept

Húsgombócleves
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2414

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A húsgombóc elkészítéséhez magunk is megdarálhatjuk a húst, vagy vehetünk a hentesnél darált marhahúst. Utóbbit még aznap feltétlenül használjuk fel.

8 személyre

  • 2 liter hús- erő- vagy csirkehúsleves, ízlés szerint
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • 7 dkg vaj
  • 25 dkg marhahús
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál tejszín
  • só, szerecsendió
  • liszt a formázáshoz

Elkészítés

Készítsünk hús- vagy erőlevest vagy csirkehúslevest bármiféle levesbetét nélkül.

Tegyük a zsemlét egy tálba, és öntsük rá a tejet. Kb. 15 percig áztassuk, majd nyomkodjuk ki. A vajat szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni.

Távolítsuk el a húsról az inakat és a hártyákat, majd daráljuk le.

Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A vajat kb. 3 perc alatt keverjük habosra, és egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját.

Adjuk hozzá a zsemlét. Verjük fel keményre a tojásfehérjét. Ezután a vajas, tojássárgájás keveréket dolgozzuk össze a hússal, a tejszínnel, a sóval és az őrölt szerecsendióval, majd keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.

Lisztezzük be a kezünket, formáljunk gombócokat, és kanállal tegyük őket a forrásban lévő levesbe. Alacsony hőfokon főzzük még 10 percig.


Húsgombócleves recepthez kapcsolódó receptek

Húsgombócleves

Húsgombócleves

A húsgombóc elkészítéséhez magunk is megdarálhatjuk a húst, vagy vehetünk a hentesnél darált marhahúst. Utóbbit még aznap feltétlenül használjuk fel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés