Húsgombóc sütve recept

Húsgombóc sütve

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2159

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 40 dkg darált hús (sertés vagy borjú)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 10 dkg olivabogyó
  • só, bors

Elkészítés

A húst az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, a tojással és a felaprított petrezselyemmel jól összedolgozzuk, majd sózzuk, borsozzuk. A masszából gombócokat formázunk, és forró olajon megpirítjuk őket.

Ha elkészült, a gombócokat kivesszük a serpenyőből, és a visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott paprikát. Közben a sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

Egy hőálló edénybe sütőpapírt fektetünk (úgy, hogy a széle túllógjon rajta). Ráhelyezzük a gombócokat, rákanalazzuk a paprikát és az olajbogyót, majd felhajtjuk a papír széleit, az edény tetejét pedig lezárjuk egy méretre vágott sütőpapírral. A gombócokat 15 perc alatt készre sütjük.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés