Húsgolyók paradicsomszószban, tésztával és sajttal recept

Húsgolyók paradicsomszószban, tésztával és sajttal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1677

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi házias fogás, ami tésztával és sajttal készül. Ilyen ez a sajttal töltött húsgolyó is a gazdag paradicsomszószban, tésztával és extra sajttal.

4 személyre

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg darált marhahús
  • 0.5 teáskanál édeskömény
  • 0.5 teáskanál chilipehely
  • 2 teáskanál oreganó
  • 20 dkg mozzarella sajt kis darabokra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 doboz konzerv darabolt paradicsom
  • 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
  • 50 ml vörösbor
  • 3 db babérlevél
  • 0 teáskanál cukor
  • 40 dkg Torcelli, vagy más fajta tészta

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a kétféle darálthúst az édeskömény maggal, a chilipehellyel, 1 tk oregánóval, és sóval. Osszuk a masszát 15 részre, és és formáljunk mindegyikből kis golyót, úgy hogy a közepébe tegyünk egy darabka mozzarella sajtot. 10 percre tegyük a golyókat a hűtőbe.

Forrósítsunk fel 1 ek olajat egy lábasban, pároljuk puhára a hagymát egy csipetnyi sóval. Keverjük a hagymához a fokhagymát pároljuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a paradicsom konzervet, és passzírozott paradicsomot. A bort, a babért, cukrot, és a maradék oregánót. Sózzuk, és főzzük 20 percig. Közben a húsgolyókat rendezzük el egy alufóliával bélelt tepsin, és locsoljuk meg őket kevés olajjal, és süssük 10 percen át.

A tésztát főzzük meg bőséges mennyiségű sós vízben, majd szűrjük le, és locsoljuk meg kevés olajjal. A tésztát keverjük a szószba a húsgolyók szaftjával együtt, és tegyük a sütőbe ha olyan az edényünk, ha nem tegyük át sütőben használhatóba. A húsgombócokat tegyük a tetejére, és közepes magas fokozaton süssük 5-10 percig. Szórjuk meg sajttal, és olvasszuk rá, vagy tálaláskor szórjuk meg reszelt mozzarella sajttal. Ki hogy szereti.


Húsgolyók paradicsomszószban, tésztával és sajttal recepthez kapcsolódó receptek

Húsgolyók paradicsomszószban, tésztával és sajttal

Húsgolyók paradicsomszószban, tésztával és sajttal

Igazi házias fogás, ami tésztával és sajttal készül. Ilyen ez a sajttal töltött húsgolyó is a gazdag paradicsomszószban, tésztával és extra sajttal.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés