Hideg őszibarack leves

Hideg őszibarack leves

Imádom a könnyü gyümölcsös leveseket, hűtve a legfinomabb főleg, ha nyár van!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg őszibarack
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 db szegfűszeg
  • díszitéshez habtejszín, lime szelet
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az őszibarackokat, héj nélkül, összevágva 1-2 evőkanál barnacukorral feltesszük főzni, 3-4 db szegfűszeggel, amit turmixolás előtt kiveszünk belőle, mert csak az íze fontos. Ha felfőtt akkor botmixerrel felaprítjuk, tejszínnel ízesitjük. Tetejét őszibarack darabokkal, lime szelettel díszítjük. Hütőbe tesszük, ha kihült.