Hideg leves dinnyéből és édesburgonyából recept

Hideg leves dinnyéből és édesburgonyából

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1078

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 kiskanál cukor
  • 1.5 dl habtejszín
  • 0 2-3 csepp Tabasco-szósz
  • 50 dkg édesburgonya só
  • 2 kis sárgadinnye (pl. Galia)
  • 4 evőkanál tejföl
  • néhány mentalevél

Elkészítés

Hámozzuk meg az édesburgonyát, mossuk meg, vágjuk negyedekre, és forrásban lévő sós vízben kb. 20 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, és pürésítsük egy kevés főzőlével.

Vágjuk keresztben ketté a dinnyéket. Kanalazzuk ki a magokat, vágjuk ki a húst, és turmixgépben pürésítsük. Csomagoljuk frissentartó fóliába a fél dinnyehéjakat, és a felhasználásig tegyük őket a hűtőszekrénybe, hogy frissek maradjanak.

Keverjük össze az édesburgonya- és a dinnyepürét. Keverjük hozzá a tejszínt, a cukrot, egy csipet sót és egy kevés Tabasco-szószt. Hűtsük be legalább 1 órára.

Töltsük a hideg levest a kivájt dinnyehéjakba, majd tegyünk mindegyik adagra 1 kanál tejfölt és néhány mentalevélkét. Hidegen tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács Legyünk óvatosak a Tabasco-szósz és más pikáns ízesítő használatakor, nehogy a hideg leves túl csípős legyen. Ha mégis megtörtént a baj, egy kevés tejszínnel vagy joghurttal segíthetünk rajta. Tegyük a tabascós üveget az asztalra, hogy aki akarja, után ízesíthesse a levest.

A recept tápértéke:

Adagonként: 350 kcal (1460 kJ), 5 g fehérje,14 g zsír, 52 g szénhidrát


Hideg leves dinnyéből és édesburgonyából

Hideg leves dinnyéből és édesburgonyából

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés