Hideg, joghurtos parajleves recept

Hideg, joghurtos parajleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1517

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek az üdítő levesnek a szárított menta adja meg valódi közel-keleti ízét.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 250 g fagyasztott parajlevél kiolvasztva
  • 1 gerezd fokhagyma finomra összezúzva
  • 500 g zsírszegény natúr joghurt
  • 3 kávéskanál szárított menta
  • só, fekete bors

A díszítéshez:

  • friss mentalevelek és reszelt szerecsendió (ízlés szerint)

Elkészítés

Tegyünk néhány jégkockát 300 ml hideg vízbe, és hűtsük le. Nyomkodjuk ki a vizet a parajból, majd aprítsuk finomra, és tegyük egy nagy tálba.

Keverjük bele a fokhagymát és a joghurtot, sózzuk, borsozzuk meg, és vegyítsük hozzá a szárított mentát. Ha a parajt nem vágtuk elég finomra, turmixoljuk a keveréket rövid ideig háztartási robotgépben vagy kézimixerrel.

Folyamatos keverés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a jeges vizet, amíg elérjük a kívánt sűrűséget. Ellenőrizzük az ízesítést, fedjük be, és tálalásig hűtsük.

Díszítsük friss mentalevelekkel és ízlés szerint egy kis reszelt szerecsendióval, majd tálaljuk.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 353 kJ (84 kcal), Szénhidrát 10 g, Fehérje 8 g, Zsír 1 g (telített zsírt tartalmaz)


Hideg, joghurtos parajleves

Hideg, joghurtos parajleves

Ennek az üdítő levesnek a szárított menta adja meg valódi közel-keleti ízét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés