Hideg almaleves 2. recept

Hideg almaleves 2.
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1268

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Köszönöm a receptet a magazinnak. Régebben én másképp szoktam főzni az almalevest, de ez így tökéletes, és nagyon finom. A magazin ajánlását kihasználva az alapanyag ugyan az. A fűszerezést kibővítettem pár szem szegfűszeggel, és szegfűborssal. Csókakői édes fehér bort használtam. Sajnos fajtára nem tudom megmondani, mert úgy kaptuk, felcímkézve nem volt, de tökéletes ízhatást lehetett elérni vele.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.7 dl fehérbor
  • 4 db alma
  • 3 dl almalé
  • 6 dkg cukor
  • 0.5 rúd fahéj
  • 2.5 dl tejföl
  • 2.5 dl tejszín
  • citromlé (ízlés szerint)
  • pár szem szegfűszeg, és szegfűbors

Elkészítés

A bort a meghámozott, kimagozott és nagyobb kockákra vágott almával, az almalével, a cukorral és a fahéjjal felforraljuk, és addig főzzük, míg az alma tejesen meg nem puhul (kb. 20 perc). Ezután a fahéjat kivesszük, és az almát a főzőlével együtt botmixerrel pürésítjük.

Összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, és fokozatosan az almapéphez adjuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá almalét vagy vizet, ha nem elég édes, ízlés szerint cukrot. Végül hozzáadjuk a citromlét is, és alaposan lehűtve tálaljuk.

Lásd. hideg almaleves (receptvarázs)

Tipp:

http://www.receptvarazs.hu/receptek/levesek/hideg_almaleves


Hideg almaleves 2. recepthez kapcsolódó receptek

Hideg almaleves 2.

Hideg almaleves 2.

Köszönöm a receptet a magazinnak. Régebben én másképp szoktam főzni az almalevest, de ez így tökéletes, és nagyon finom. A magazin ajánlását kihasználva…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés