Hentes tokány recept

Hentes tokány
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
13713

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Többféle tokányt készítettem már: borsos tokányt, csikós tokányt, gombás tokányt, de hentes tokányt mostanáig még nem. Kár volt vele ilyen sokáig várni, mert egyből levett minket a lábunkról, egyszerűen isteni jó! Férjem meg is jegyezte, hogy ezt meg kell ismételni. Nagyon egyszerű elkészíteni. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Te is nyűgözd le a családodat! ;)

6 személyre

  • 1.5 kg lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg füstölt húsos szalonna
  • 150 g paradicsompüré
  • 4 db ecetes csemege uborka
  • alaplé (húsleves)
  • őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál házi sertészsír

Elkészítés

1. Zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, és a kockára vágott szalonnát.

2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk, majd fedő nélkül addig főzzük, míg el nem párolog a húsról a lé.

3. Felöntjük az alaplével, és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és most lefedve puhára főzzük. (ha szükséges pótoljuk közben az alaplevet)

4. Mikor már megpuhult a hús hozzákeverjük a paradicsom pürét és a csíkokra vágott uborkát, majd az egészet még kb. 10 percig összefőzzük.


Hentes tokány recepthez kapcsolódó receptek

Hentes tokány

Hentes tokány

Többféle tokányt készítettem már: borsos tokányt, csikós tokányt, gombás tokányt, de hentes tokányt mostanáig még nem. Kár volt vele ilyen sokáig várni, mert egyből levett minket a lábunkról, egyszerűen isteni jó! Férjem meg is…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés