Házi zserbó recept

Házi zserbó
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
krisztim

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
42526

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az első zserbóm... A receptet a http://rekaye.blogspot.hu/2011/01/zserbo.html oldalon találtam. Itt gluténmentes liszttel készült. Én sima (BL55) liszttel készítettem a kunságiból. A sárgabarack lekvár is otthoni. A fénykép már saját sütimről készült.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 20g friss élesztő,
  • 1 deci tej,
  • 1 kk. cukor,
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg vaj (margarin) ,
  • 12 dkg porcukor,
  • 3 tojás sárgája,
  • csipetnyi só,
  • 1kk. sütőpor.

Töltelék:

  • 1 üveg sárgabarack lekvár
  • 20dkg darált dió,
  • 15 dkg cukor.

Elkészítés

Az élesztőt belemorzsoljuk a cukrozott tejbe, és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha vajat és a megkelt élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, ha kell meglisztezzük. A könnyű, laza tésztát cipóvá formázzuk, és lefóliázva a hűtőbe tesszük pihentetni 15-20 percre. Amíg pihen, elkészítjük a tölteléket.

A cukrot összekeverni a dióval, 3 egyforma adagra osztani.

A tésztát 4 egyenlő részre vágni, majd lisztezett gyúródeszkán, kinyújtani az első lapot.

Egy tepsit kikenni,lisztezni beletenni az első lapot, vékonyan megkenni lekvárral, cukrozott dióval megszórni. Ezután kinyújtani a második tésztát, és ráhelyezni az első, megkent tésztalapra. Lekvár, cukros dió kinyújtani a harmadik tésztát is. Megkenni lekvárral, dió, befedni a negyedik tésztalappal. Egyenletesre nyomkodni a tetejét, és hústűvel jól megszurkálni Lefedni fóliával és pihentetni 30 percig.

180-200 fokos előmelegített sütőben sütni. Kb. 30-35 perc. Ha kész, hidegre tenni- Amikor egy kicsit kihűlt, csokimázzal bevonni a tetejét. Kész csokimáz ha Dr. Oetker - Tortabevonó ét prémium - nagyon szép és finom máz lesz.

Megvárni, amíg teljesen kihűl. Másnap felvágni.

Bögrébe forró vizet melegíteni ebbe vékony pengéjű éles kést belemártani-. Meleg késsel, elsőnek körbevágni a sütit, minden vágás előtt vízbe tenni. A vizet letörölni egy konyharuhával kb. 3x5 cm-es kockára vágni kb 25 db van belőle


Házi zserbó

Házi zserbó

Az első zserbóm... A receptet a http://rekaye.blogspot.hu/2011/01/zserbo.html oldalon találtam. Itt gluténmentes liszttel készült. Én sima (BL55) liszttel készítettem a kunságiból. A sárgabarack lekvár is otthoni. A fénykép már saját sütimről…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés