Házi sonkás háromhagymás pizza

Házi sonkás háromhagymás pizza

Nagyon finom, laktató pizza recept.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 5 dkg margarin

Szószhoz:

  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet őrölt szerecsendió (elhagyható)

Feltéthez:

  • 15 dkg házi füstölt sonka
  • 2 kisebb fej lilahagyma

Továbbá:

  • 1 szál újhagyma vagy pár szál metélőhagyma
  • 2-3 szelet piros kaliforniai paprika
  • A forma kenéséhez:
  • 2 dkg margarin
  • 1 teáskanál liszt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, és a szobahőmérsékletű margarint, majd alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A tejfölt egy tálkába öntjük. Belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, beleszórjuk a szerecsendiót. A sonkát nagyon apróra kockázzuk és egy tálkában kislángon 2-3 perc alatt kicsit megpirítjuk. A hagymákat is alaposan megtisztítjuk, a lilahagymát karikára, a paprikát és az újhagymát vagy a metélőhagymát pedig apróra vágjuk.

Egy formát kikenünk margarinnal és megszórjuk liszttel. A megkelt tésztát beleborítjuk és a kezünkkel szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme. Megkenjük a fokhagymás szósszal. Rárakjuk a lilahagyma karikákat, és megszórjuk a sonkakockákkal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel készre sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk az apróra vágott paprikával és újhagymával vagy metélőhagymával.