Házi lecsó recept

Házi lecsó
3.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3129

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nyáron a legízletesebb vacsorára, vagy ebédre szóló gyors étel, amelyben csalódni nem lehet.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg tv paprika
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna apróra vágva
  • pirospaprika

Elkészítés

Mielőtt neki kezdenénk a lecsó készítéséhez, a paradicsomot előre megfőzzük és leszűrjük, így csak a leve lesz benne, ezért isteni az íze.

Ezután előveszünk egy lábast, és beletesszük a felkockázott szalonnát, miután már megpirult, a szeletelt hagyma következik. Ezt egy kicsit dinszteljük, ezután rakjuk bele a felkockázott paprikákat, és a leszűrt paradicsom levet. Fedőnél nélkül addig rotyogtatjuk, amikor már úgy érezzük, hogy a paprika már épp jó nekünk.

Ekkor lehet hozzá tenni, akár virslit, akár kolbászt, vagy esetleg erős paprikát. Főzhetünk hozzá rizst, vagy csak így natúron friss kenyérrel esszük meg. Nagyon ízletes, már ebben a szezonban, többször is elkészítettem. Nem muszáj egyszerre elfogyasztani, a hütőben tárolva, több napig is kitünő ízletes nyári vacsora, vagy ebéd.


Házi lecsó recepthez kapcsolódó receptek

Házi lecsó

Házi lecsó

Nyáron a legízletesebb vacsorára, vagy ebédre szóló gyors étel, amelyben csalódni nem lehet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés