Hamis leveles habroló pudingkrémmel recept

Hamis leveles habroló pudingkrémmel
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2500

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A mindenes tésztából készült kedvencem. Többféle süteményt is készíthetünk ebből a tésztából, de újra gyúrni és nyújtani már nem szabad.

4 személyre

  • 20 dkg hideg, kemény margarin
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek tejföl (20%-os)
  • 1 csipet só
  • 1 csomag tutti-frutti vagy puncsízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg krémsajt
  • 4 ek cukor (vagy 5 ek)
  • 15 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítés

Lapos téglalap alakúra formázzuk a tésztát, amit robotgéppel dolgozunk össze, mert így a kéz melege nem éri. Ezután becsomagolva hűtőbe tesszük jó pár órára, de még jobb, ha előző nap készíthetjük el. A tésztát késsel elfelezzük, lisztezett deszkán kinyújtjuk mind a két felét 30x40 cm-re, majd a hosszabb oldalán késsel felvágjuk 2 cm széles csíkokra. A tésztacsíkot hengerre felcsavarjuk: a csíkokat úgy, hogy a tészta szélek kissé takarják egymást. Tepsibe helyezzük, és 200-210 fokra előmelegített sütőben kb. 10 alatt megsütjük. Miután kivettük a tepsit, még melegen leszedjük a rolókat a hengerről. Hagyjuk kihűlni őket.

1 csomag pudingport egy kisebb lábosba teszünk, hozzáadunk 4-5 evőkanál kristálycukrot, majd lassan felöntjük 3 dl tejjel, közben csomómentesre keverjük. Felfőzzük a szokott módon. Amikor kész, levesszük a tűzről és belekeverünk 7 dkg vajat. Addig keverjük, míg egynemű krémet nem kapunk. Lehűtjük jó hidegre, majd a sajtkrémet is lazán hozzákeverjük. Habzsák segítségével megtöltjük a rolókat.

Olvasztott csokoládéval díszíthetjük úgy, hogy vagy csíkozzuk a tetejét, vagy a két végét csokiba mártjuk.


Hamis leveles habroló pudingkrémmel recepthez kapcsolódó receptek

Hamis leveles habroló pudingkrémmel

Hamis leveles habroló pudingkrémmel

A mindenes tésztából készült kedvencem. Többféle süteményt is készíthetünk ebből a tésztából, de újra gyúrni és nyújtani már nem szabad.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés