Hagymás csirkemáj paprikásan recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Ez a fogás olyan egyszerű, és olyan hamar elkészíthető, hogy kevés szabadidővel rendelkező háziasszonyok is nyugodtan belevághatnak. Petrezselymes krumplival a legfinomabb.
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db közepes fej vöröshagyma
- 2 evőkanál tyúkzsír
- 1 púpos kávéskanál morzsolt majoránna
- 1 púpos teáskanál fűszerpaprika
- 0.5 dl víz
- 2 nagy csipet só
Elkészítés
A csirkemájat alaposan kiáztatjuk, az eres részt kivágjuk, és kicsit lecsepegtetjük. A hagymát fél karikára vágjuk.
Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, amint a hagymát üvegesre pároljuk, majd rárakjuk a májat. Közepes lángon fehéredésig sütjük, majd megszórjuk a majoránnával, paprikával és öntünk hozzá egy kevés vizet.
Mérsékelt lángon addig puhítjuk, míg az összes víz elfő. Ha egy fogpiszkával megszúrjuk a legvastagabb májat és már nem folyik ki belőle véres lé, akkor jó.
Megszórjuk egy kevés sóval. Melegen, petrezselymes krumplival kínáljuk.