Habos eper torta recept

Habos eper torta
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5129

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 3 db tojás
  • 3 kanál liszt
  • 3 kanál cukor
  • 2 kanál kakaópor
  • 0.5 csomag sütőpor

A habhoz

  • 4.5 dl epres joghurt
  • 3 dl növényi tejszín
  • 0 pár csepp piros ételszínezék (el is maradhat, ha valaki nem szereti)
  • 6 kanál cukor
  • 1 csomag 25 g zselatinpor
  • 10 dkg eper darabolva

A tetjére

  • 25 dkg eper
  • 1 csomag tortazselé
  • 1.5 dl málna szörp
  • 1 dl víz

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból 26 cm-es tortaformába kakaós piskótát sütünk, majd kihűtjük. A habhoz a zselatint 1,5 dl vízben kikeverjük és mikróban 30 másodpercig melegítjük. A joghurtot meglangyosítjuk és a zselatin felét belekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük. Felverjük a tejszínhabot és a zselatin másik felét belekeverjük, majd a joghurttal és a darabolt eperrel összekeverjük.

Összeállítás: a csatos tortaforma oldalát margarinnal jól kikenjük. (Erre azért van szükség, hogy a megdermedt hab könnyen elváljon az oldalától.) Az aljára tesszük a tésztát, ráöntjük a habot és hűtőbe tesszük, míg megdermed. Ha megdermedt, rátesszük az epret és az elkészített zselét. 1-2 órára ismét hűtőbe tesszük. Nagyon finom lesz! Könnyű, habos és üdítő a melegben!


Habos eper torta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés