Grillezett padlizsán saláta recept

Grillezett padlizsán saláta
3.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1603

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Most van itt az ideje a padlizsános ételeknek, nagyon örültem ennek a receptnek amikor megtaláltam. Kicsit macerás, de finom, ajánlom mindenkinek, próbálja ki.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db közepes nagyságú padlizsán
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 db közepes paradicsom (kemény)
  • 1 db lila hagyma
  • 2 evőkanál édes balzsamecet
  • 0.5 mokkáskanál szárított bazsalikom, ha frisset használunk, akkor a duplája mennyiség
  • 0 mokkáskanál kakukkfű, ha frisset használunk, akkor a duplája mennyiség
  • csipetnyi őrölt bors
  • tetszés szerint feta sajt

Elkészítés

A padlizsánokat megmossuk, és fél cm vastagon felkarikázzuk, kissé besózzuk és egy kis időre félretesszük, majd leitatjuk róla a nedvességet, és két evőkanál olívaolajjal átkenegetjük, vagy ha van olajspriccelőnk lespricceljük, és grillsütőben, vagy grillserpenyőben megsütjük mindkét oldalukat.

Amíg a padlizsánok sülnek elkészítjük az öntetet. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, kiszedhetjük belőle a magot, de nem szükséges. A hagymát apróra vágjuk, megszórjuk a fűszerekkel, ráöntjük a balzsamecetet és az olíva olajat (ekkor én citromos olíva olajat használok), és összekeverjük. A feta sajtot is kis kockákra vágjuk.

Amikor a padlizsánok megsültek összerakjuk a tálat, vagy kis tányérokra rendezzük a salátát. Először padlizsán, majd a paradicsom, utána a sajt, és a legvégén rálocsoljuk az öntetet, Petrezselyemmel, és rozmaringgal díszítjük.


Grillezett padlizsán saláta recepthez kapcsolódó receptek

Grillezett padlizsán saláta

Grillezett padlizsán saláta

Most van itt az ideje a padlizsános ételeknek, nagyon örültem ennek a receptnek amikor megtaláltam. Kicsit macerás, de finom, ajánlom mindenkinek, próbálja ki.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés