Gombás rizsgombóc recept

Gombás rizsgombóc
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
1390

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amikor ettük ezeket a gombás rizsgombócokat, egy reklámszöveg jutott az eszünkbe: ronda és finom. Tényleg így van!

5 személyre

  • 2 csésze rizs
  • 50 dkg gomba
  • 15 dkg szalonna
  • 3 db tojás
  • 1 ek apróra vágott zellerzöld
  • olaj

Elkészítés

A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben fedő alatt puhára pároljuk. A szalonnát felkockázzuk, ropogósra pirítjuk. A szintén apróra vágott gombát hozzáadjuk a szalonnához és együtt puhára pároljuk. Végül összekeverjük a párolt rizzsel. Egyenként hozzáütjük a tojásokat és gyorsan összedolgozzuk.

Egy sütőlemezt vastagon bekenünk olajjal. A rizses masszából fagyiskanállal gombócokat formázunk és ezt a tepsire tesszük - nem nő meg nagyobbra, lehet sűrűbben is pakolni. 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.


Gombás rizsgombóc recepthez kapcsolódó receptek

Gombás rizsgombóc

Gombás rizsgombóc

Amikor ettük ezeket a gombás rizsgombócokat, egy reklámszöveg jutott az eszünkbe: ronda és finom. Tényleg így van!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés