Gombás rakott krumpli

Gombás rakott krumpli

A hagyományos rakott krumpli egy kicsit megbolondítva, természetesen csiperkegombával! :)

4 személyre

  • 1 kg csiperkegomba
  • 1 kg salátakrumpli
  • 6 szem paradicsom
  • 600 gr darált sertéscomb
  • 1 db nagy vagy két kisebb cukkini
  • 300 gr sajt
  • fűszerpaprika
  • 1 db hagyma (lila vagy vörös)
  • olaj
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krumplikat héjában megfőzzük, mikor kihűlt szeletekre vágjuk. A darált húst olajon, hagymán megpároljuk, fűszerpaprikával, sóval, borssal ízesítjük. A felszeletelt gombákat és a cukkinit kevés olajon átpirítjuk.

A hozzávalókat kb. 20 x 30 cm-es kivajazott hőálló tálba helyezzük a következő sorrendben: először jönnek a krumpliszeletek, erre a darált hús, majd a gomba és a cukkiniszeletek. A tetejére sajtot reszelünk és befejező rétegként vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat rakunk.

Sütőben kb. 200 °C-on aranybarnára sütjük. Mivel minden alkotóját előre megfőztük, elég csak addig sütni, míg a sajt szépen megpirul.