Gombás penne recept

Gombás penne
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3337

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsmentes nap ízletes, szaftos ebédjeként aznap kétféleképpen készítettem, mivel több volt a gomba a tervezettnél, és így szerencsére el is fogyott ebédre, vacsorára. Színes, paprikás-gombás penne néven a másikat is feltöltöttem.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg tollhegytészta
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál omegaolaj vagy olívaolaj
  • 1 db nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg fehér és barna csiperkegomba vegyesen
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 db citrom
  • csipetnyi őrölt citrombors
  • 1 mokkáskanál majoránna (elmaradhat)
  • 1 db mokkacukor

Elkészítés

Olajos, sós vízben al dente főzzük a pennét, leszűrjük. Közben felszeleteljük a gombát és a hagymát. Csomómentesen elkészítjük a liszttel a tejszínes habarást. Széles, mélyebb serpenyőbe öntött forró olajon üvegesre futtatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, paprikakrémet, belepréseljük a fokhagymát. Enyhén megsózzuk, állandóan kevergetve zsírjára pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, borssal, majoránnával, cukorral ízesítjük, 1 perc alatt összeforraljuk, ráfacsarjuk a citrom levét. Tálalásnál a forró tészta tetejére halmozzuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta

Olajos, sós vízben al dente főzzük a pennét, leszűrjük. Közben felszeleteljük a gombát és a hagymát. Csomómentesen elkészítjük a liszttel a tejszínes habarást. Széles, mélyebb serpenyőbe öntött forró olajon üvegesre futtatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, paprikakrémet, belepréseljük a fokhagymát. Enyhén megsózzuk, állandóan kevergetve zsírjára pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, borssal, majoránnával, cukorral ízesítjük, 1 perc alatt összeforraljuk, ráfacsarjuk a citrom levét. Tálalásnál a forró tészta tetejére halmozzuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Gombás penne recepthez kapcsolódó receptek

Gombás penne

Gombás penne

Húsmentes nap ízletes, szaftos ebédjeként aznap kétféleképpen készítettem, mivel több volt a gomba a tervezettnél, és így szerencsére el is fogyott ebédre, vacsorára. Színes, paprikás-gombás penne néven a másikat is feltöltöttem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gombás penne recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. december 04.
Nagyon guszta Mártikám!