Gombás-cukkinis lecsó recept

Gombás-cukkinis lecsó
4 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptműves

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1748

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ahány ház, annyi szokás, vagyis annyi lecsó... Hasonlóan a pörkölthöz, vagy a gulyás leveshez ezen étel elkészítését is mindenki máshogy tudja, más a család kedvence, eltérő az összetevők hozzáadásának sorrendje, a titkos összetevőket nem is említve. Persze, jól van ez így :-) Alapvetően "vendégek" nélkül készítem a lecsót, ritkábban cukkinivel, most azonban maradt pár szem gomba is a hűtőben, így kiválóan fel tudtam használni. Megunhatatlan, egyszerű, érdemes kipróbálni gabona körettel (kifejezetten imádjuk kuszkusszal, gerslivel, vagy bulgurral, vagy mindhárommal egyszerre) :-) Praktikák: - nálunk a paradicsom és paprika 1 : 1 aránya vált be, de ízlés szerint változtatható - ha botmixerrel pürésítjük, majd átszűrjük, akkor kiváló mártást kapunk halakhoz, húsokhoz, tésztához - tálaljuk különféle gabonával, körettel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg paradicsom
  • 1 kg paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 6 db gomba
  • só (természetes, nem finomított)
  • tört bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Mossuk meg alaposan a zöldségeket és kockázzuk fel (a fokhagymát reszelni is lehet az intenzívebb íz miatt). Az olívaolajon pirítsuk aranybarnára a vöröshagymát (csipet sóval könnyebben kiengedi a levét és ízét). Adjuk hozzá a paradicsomot és fedő alatt pároljuk, amíg a paradicsom kevés levet ereszt. Adjuk hozzá a paprikát, cukkinit, gombát, fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Időnkét kevergetve, fedő alatt főzzük, amíg "fogkemény" lesz a cukkini és a gomba.


Gombás-cukkinis lecsó recepthez kapcsolódó receptek

Gombás-cukkinis lecsó

Gombás-cukkinis lecsó

Ahány ház, annyi szokás, vagyis annyi lecsó... Hasonlóan a pörkölthöz, vagy a gulyás leveshez ezen étel elkészítését is mindenki máshogy tudja, más a család kedvence, eltérő az összetevők hozzáadásának sorrendje, a titkos összetevőket…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés