Gesztenyés papucs recept

Gesztenyés papucs
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
4337

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Éppen valami finomságra vágytam, ezért készítettem el ezt a gesztenyés sütit.

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • rum (ízlés szerint)
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • 5 dkg margarin

A szóráshoz

  • porcukor

Elkészítés

A leveles tésztát kiolvasztjuk és kinyújtjuk 1/2 cm vastagra. Pogácsaszaggatóval kiszaggatunk a tésztából annyi kört, amennyi kikerül belőle. (A tészta 40 dkg-os.) A gesztenyemasszát is kiolvasztjuk és kikeverjük a puha margarinnal, a cukorral és rummal. Kis halmokat rakunk a tészta közepére és behajtjuk félbe. A széleit előtte kenjük meg tojásfehérjével, hogy sütésközben ne nyíljon majd széjjel. Ezután zsírpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Porcukorral megszórva kínáljuk. Frissen a legjobb.


Gesztenyés papucs recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyés papucs

Gesztenyés papucs

Éppen valami finomságra vágytam, ezért készítettem el ezt a gesztenyés sütit.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés