Gesztenyepüré házilag recept

Gesztenyepüré házilag
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5251

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pucolós változat - de megéri!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg gesztenye
  • 6 dl tej
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2.5 dl víz

Elkészítés

A gesztenyét forrásban lévő vízben 8-10 percig főzzük, még melegen megpucoljuk, majd a tejjel és a vaníliával lassú tűzön addig főzzük, míg a gesztenye meg nem puhul.

Ekkor leszűrjük, botmixerrel pürésítjük (ha szükséges, öntünk hozzá a tejes főzőléből), majd összedolgozzuk a vajjal.

A cukrot a vízzel forralni kezdjük, majd miután teljesen

feloldódott, még 8 percig forraljuk. A kapott sűrű szirupot

összedolgozzuk a gesztenyés keverékkel.


Gesztenyepüré házilag recepthez kapcsolódó receptek

Gesztenyepüré házilag

Gesztenyepüré házilag

A pucolós változat - de megéri!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés