Gazpachosalsa recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Frissítő és vitamindús!
- 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál sherry- vagy vörösborecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál füstölt fűszerpaprika
- 1.5 kiskanál nagy szemű só
- 0.75 kiskanál bors
- 3 db paradicsom
- 1 db uborka
- 0.5 db piros kaliforniai paprika
- 0.5 db sárga kaliforniai paprika
- 3 evőkanál durvára vágott olajbogyó
- 1 db lila hagyma
- 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem
Elkészítés
Az olajat összekeverjük az ecettel, az apróra vágott fokhagymával, a paprikával, a sóval és a borssal.
Hozzáadjuk a kimagozott és apró kockákra vágott paradicsomot, a meghámozott, kimagozott és apró kockákra vágott uborkát, az összeaprított paprikát és az olajbogyót.
Végül hozzákeverjük az apróra vágott hagymát és a petrezselymet, és tálaljuk.