Főzés nélküli hideg, vegyes gyümölcsleves

Főzés nélküli hideg, vegyes gyümölcsleves

Természetesen a házilag eltett gyümölcsökkel helyettesíthető minden, sőt a málnaszörp is, és ez a gyümölcsleves elkészíthető idénygyümölcsökből is, azonban akkor főzni is kell némelyik gyümölcsöt, és hogy szirup legyen a leveshez.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 doboz őszibarack (425ml)
  • 1 doboz mediterrán gyümölcs konzerv (425ml)
  • 1 csomag erdei gyümölcsös mirelit
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 dl málnaszörp
  • 1 doboz főzőtejszín
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Amennyiben csak konzerv és mirelit gyümölcs áll rendelkezésünkre, akkor annyi a teendő, hogy az őszibarackot felszeleteljük cikkekre, és az összes alapanyagot összeöntjük egy tálba, és elkeverjük, hogy a vaníliás cukor felolvadjon benne. Tálalásig, lefedve hűtőben tároljuk, addigra a fagyott gyümölcsök szépen kiolvadnak, az ízek összeérnek. Tálaláskor átkeverjük, és tejszínrózsákkal díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!!