Fűszeres sárgarépaleves laskagombával recept

Fűszeres sárgarépaleves laskagombával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
925

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy kis változatosság! A levesek mindig akkor a legfinomabbak, ha azokat változatos zöldségfélékből állítunk össze. Így vagyok a gombákkal is. Az ízesítés sem mindegy, így most ezt a nagyon jóízű laskagombás változatot készítettem el. Ezt a fajta gombát szinte egész évszakban meg lehet vásárolni az üzletekben.

4 személyre

  • 25 dkg laskagomba
  • 1 csomag zsenge sárgarépa
  • 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál frissen vágott tárkony
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 liter húsalaplé
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál frissen reszelt szerecsendió
  • 3 dkg vaj
  • bors

Elkészítés

A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd kevés olajon pároljuk kevés só és bors társaságában. Ezután felöntjük a húslevessel, és a zöld fűszereket beleszórjuk.

Felforraljuk, amíg a répa puhul, addig a laskagombát csíkokra vágjuk, és a vajon átsütjük. A tejfölt a keményítővel egy kevés forró levessel simára keverjük, a tűzről lehúzott levest ezzel dúsítjuk, sürítjük.

Közvetlenül tálalás előtt szórjuk az átsütött laskagombát a levesbe. Még megszórjuk friss tárkonnyal és petrezselyemmel is.


Fűszeres sárgarépaleves laskagombával recepthez kapcsolódó receptek

Fűszeres sárgarépaleves laskagombával

Fűszeres sárgarépaleves laskagombával

Egy kis változatosság! A levesek mindig akkor a legfinomabbak, ha azokat változatos zöldségfélékből állítunk össze. Így vagyok a gombákkal is. Az ízesítés sem mindegy, így most ezt a nagyon jóízű laskagombás változatot készítettem…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés