Francia fűszerkeverékben párolt csirkemell, sülthagymás kukoricakásával, sült padlizsánnal recept

Francia fűszerkeverékben párolt csirkemell, sülthagymás kukoricakásával, sült padlizsánnal
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2975

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db kisebb csirkemell filé
  • 5 dkg vaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 pohár kukoricadara (készen lehet kapni, köretnek való)
  • 3 evőkanál olaj
  • 2.5 dl forró víz
  • 1 db kisebb padlizsán (kb. 30-40 dkg-os)
  • 3 mokkáskanál balzsamecet
  • francia fűszerkeverék
  • olaj a sütéshez
  • delikát ételízesítő
  • pici ízesítő

Elkészítés

A csirkemelleket beszórjuk a fűszerkeverékkel, és a felforrósított vajon megkapatjuk, majd felöntjük egy kevés vízzel és fedő alatt, puhára pároljuk. Figyeljünk, ha elpárolog a víz, pótolni kell. A már megpuhult húst kicsit lepirítjuk.

Közben elkészítjük a kukoricakását. Kevés olajon 3-4 percig pirítjuk a darát, majd felöntjük a forró vízzel, és fedő alatt fél óra alatt sűrű kásává főzzük. Lehet bele tenni húsleves kockát, akkor ízesebb lesz.

A padlizsánt újnyi szeletekre vágjuk, kissé besózzuk, és állni hagyjuk, majd leöblítjük és egy kevés ételízesítővel, beszórjuk. Vigyázzunk a használatával, mert az előtte használt sózásból is marad a sósságból. Forró olajon szép pirosra sütjük, konyhai törlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leszívja, majd minden szelet padlizsánt meglocsolunk egy fél mokkáskanál balzsamecettel.

A karikára szelt vöröshagymát szétszedjük, és megszórjuk a liszttel, majd forró olajban, vagy esetleg forró kacsazsírban ropogósra, és szép pirosra sütünk. Jöhet a tálalás. Isteni finom!! Én kacsazsírban sütöttem a hagymát, és ezzel a zsírral picit meglocsoltam a kukoricakását. Mindenkinek jó étvágyat hozzá!


Francia fűszerkeverékben párolt csirkemell, sülthagymás kukoricakásával, sült padlizsánnal

Francia fűszerkeverékben párolt csirkemell, sülthagymás kukoricakásával, sült padlizsánnal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés