Finom túrós rácsos recept

Finom túrós rácsos
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3994

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors és finom túrós sütemény vajas tésztából.

4 személyre

  • 40 dkg vajastészta
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek Dr. Oetker Aroma citrom
  • 1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • pici só
  • 2 ek nádcukor
  • 3 dkg lapkamandula
  • 1 db tojássárgája (a kenéshez)

Elkészítés

Ami kell hozzá: egy nagy fánkszaggató, és egy sütőpapírral bélelt tepsi. Ha van egy rácsozó roló.

A vajastésztát 3 mm vastagra nyújtom, és kiszaggatok 12 db kört belőle. A maradékból akkora tésztát nyújtok, hogy rácsozóval kikerüljön belőle a tészták fedésére. Éppen elég lett. A túrót a cukorral, tojássárgával, ízesítőkkel jól kikeverem, és elosztom a korongokon egyformán, majd villával ellapítom őket. A tészta széleit előtte még kenjük meg ecsettel vékonyan tojássárgájával, hogy a tészta tapadjon. A rácsokat elvagdalom, és ráhelyezem a tésztákra. Megkenem egyenként őket, és megszórom mandulával, és nádcukorral. 200 fokon előmelegített sütőben, 190 fokon, légkeverékesben, 15 perc alatt szép világossárgára sütöm. 12 db lesz belőle.


Finom túrós rácsos recepthez kapcsolódó receptek

Finom túrós rácsos

Finom túrós rácsos

Gyors és finom túrós sütemény vajas tésztából.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés