Fehér liszt- és cukormentes isler

Fehér liszt- és cukormentes isler

A jól ismert, omlós, vajas isler tortácskák inzulinrezisztensek és cukorbetegek által is fogyasztható változata, mert cukor nélkül, teljes kiőrlésű liszttel készült.

6 személyre

  • 100 gramm vaj
  • 75 gramm teljes kiőrlésű vagy Graham búzaliszt
  • 75 gramm őrölt mandula vagy mogyoró vagy dió
  • 30 gramm eritrit vagy xilit (ízlés szerint változhat)
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 1 csipet só
  • 50 gramm cukormentes étcsokoládé (70%-os kakaótartalommal)
  • 1 evőkanál olaj (szőlőmag a legjobb)
  • Cukormentes lekvár (meggy vagy ribizli)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A hideg vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel, mandulával, eritrittel a sóval és a fahéjjal, és tésztává összegyúrjuk, de ne melegítsük sokáig a kezünkkel, lehetőleg gyorsan keverjük össze, majd fóliába csomagolva pihentessük a hűtőszekrényben legalább fél órát.

Nyújtsuk ki a tésztát fél cm vastagra, szaggassunk belőle korongokat, és sütőpapíron süssük max. 10 percet a 200 fokra előmelegített sütőben. Ha túl gyorsan pirulna, csökkentsük a hőmérsékletet 180 fokra.

Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni a süteményt.

A korongokat tapasszuk össze lekvárral.

A csokimázhoz melegítsük gőz fölött a csokoládét, amíg megolvad. Vegyük le a tűzről, és keverjünk el benne egy evőkanál olajat. Ezzel a mázzal vonjuk be ügyesen a tortácskákat.