Fasírt borjúból recept

Fasírt borjúból

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
1363

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Baconbe tekert fasírt!

8 személyre

  • 18 szelet bacon
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 kiskanál édesköménymag
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 0.6 dl tej
  • 2 evőkanál friss rozmaring
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 db tojás
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 40 dkg darált borjúhús
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kenyérsütő formát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szeletek némileg fedjék egymást.

Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát az édesköménymaggal együtt az olívaolajban 4-5 perc alatt puhára pároljuk, majd félretesszük hűlni.

A zsemlemorzsát 5 percre a tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket, a rozmaringot, a mustárt, a tojást és a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

A masszát a sütőformába kanalazzuk, és 40-45 perc alatt teljesen átsütjük.

A húskenyeret a sütőformából óvatosan egy tepsibe fordítjuk, és 15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon.


Fasírt borjúból recepthez kapcsolódó receptek

Fasírt borjúból

Fasírt borjúból

Baconbe tekert fasírt!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés