Fahéjas-sárgabarackos zabkása recept

Fahéjas-sárgabarackos zabkása
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

7 perc

Megnézték:
3429

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fahéjjal fűszerezett, sárgabarackkal megrakott zabkása ínycsiklandó, tápláló, könnyű téli reggeli - és percek alatt elkészíthető.

1 személyre

  • 40 g zabpehely
  • 200 ml sovány tej
  • 4 db aszalt sárgabarack
  • 2 kávéskanál cukornádszirup
  • csipetnyi őrölt fahéj

Elkészítés

A zabpelyhet adjuk a tejhez, és lassú tűzön kevergetve főzzük 4-5 percig, míg a keverék besűrűsödik és sima lesz. Ha hígabban szeretjük, tehetünk hozzá egy kis vizet.

Daraboljuk fel a sárgabarackot.

A cukornádszirupot és a fahéjat keverjük a zabkásába. Az egészet öntsük egy tálba, halmozzuk rá a sárgabarackot, és tálaljuk.

Változat: Barack helyett használhatunk banánt, és a zabkására ízlés szerint szórhatunk négy szem felaprított mogyorót, de ez újabb 3 g zsiradékot jelent.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1430 kJ (340 kcal),
Szénhidrát 66 g,
Fehérje 13 g,
Zsír 4 g (ebből telített zsír 1 g)


Fahéjas-sárgabarackos zabkása

Fahéjas-sárgabarackos zabkása

A fahéjjal fűszerezett, sárgabarackkal megrakott zabkása ínycsiklandó, tápláló, könnyű téli reggeli - és percek alatt elkészíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés