Édesburgonya krémleves recept

Édesburgonya krémleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1314

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Frissítő és vitaminban gazdag leves a téli napokon.

4 személyre

  • 450 gr édesburgonya (batáta)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter alaplé - zöldség
  • 150 ml görög joghurt
  • feketebors (őrölt)
  • 1 kávéskanál frissen aprított zsályalevél
  • 2 db barnacsiperke, és 3 db sonkaszelet
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

A hagymát és a burgonyákat pucoljuk meg, majd a burgonyát aprítsuk kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig vágjuk cikkekre.

Egy sütésálló serpenyőbe öntsünk olajat. Tegyük rá a felkockázott burgonyát, a felcikkezett vöröshagymát a fokhagymagerezdekkel együtt. Sózzuk, borsozzuk meg őket, tegyük rá az aprított zsályát majd kicsit forgassuk át benne az édesburgonyákat és a hagymát is.

180 C-ra előmelegített sütőbe és 25-30 percen át süssük, míg megpirulnak szépen. Most tegyük át a hagymát és a burgonyákat egy lábasba, öntsd fel az alaplével és 5 percen át főzzük. Húzzuk le a tűzhelyről és botmixerrel törjük pépesre össze. Adjuk hozzá a joghurtot és újra forraljuk fel azzal is. Ízlés szerint még fűszerezzük meg. Vajon pirított gombával, és sonkacsipsszel vágott petrezselyemmel kínáljuk.


Édesburgonya krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Édesburgonya krémleves

Édesburgonya krémleves

Frissítő és vitaminban gazdag leves a téli napokon.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés